Det bästa med kakan är att den blir seg och påminner om en kladdkaka inuti och är såå lätt att göra, allt du behöver är en kastrull och en elvisp. :-)
Här kommer receptet:
Sätt ugnen på 175 grader
200 gram smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Smörj en form och ha kokos eller något annat gott runt kanten. Smält smöret i en stor kastrull. När smöret är smält häller du kvickt i socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i kastrullen och vispar ihop med elvisp. Häll i formen och ha färska eller frusna bär över och på toppen mandelspån. In i ugnen ca 30min. När du tar ut kakan verkar den väldigt kladdig (ska dock inte vara rinnig, då får man stoppa in den en stund till) och därför måste den svalna helt innan servering så den sätter sig ordentligt. Servera med glass eller som den är. Perfekt att servera direkt tagen från frysen också. Lycka till!
Vilken trevlig blogg och vilka fina tårtor och andra bakverk! Hit kommer jag gärna igen.
SvaraRaderaBakar lite jag med:
www.tillatartan.blogspot.se
så goda de såg ut och enkla att göra verkade de också! :)
SvaraRaderaÅh! den här ska jag provbaka idag, ser himmelsk ut!
SvaraRadera