måndag, mars 23, 2009

Recept på maränger

Maränger:
2 äggvitor
ca 1 1/2 dl socker (115 g)

Sätt ugnen på 110 grader.

Vispa äggvitor hårt skum i en fettfri skål. Tillsätt hälften av sockret och vispa glansigt. Vänd sedan ner resten av sockret försiktigt.

Jag har använt mig av en stor stjärntyll och spritsat ut marängen på silkonbehandlat bakplåtspapper (3 st för 89 kr på Clas Ohlson, tror jag).

Marängerna ska vara i ugnen ca 60 min. Om man har dem inne i 60 min blir de helt genomgjorda och krispiga, men vill du ha dem lite sega så får du prova dig fram hur länge de ska stå inne.

Lycka till!

Receptet är hämtat från den här boken. Personligen tycker jag att många av recepten är lite missvisande och att de inte riktigt blir som det står, antalet muffins är ofta fel.
Jag använder mig sällan av den här boken när jag gör cupcakes, men det finns lite annat smått och gott i den som är gott.
I boken använder man sig också av gram istället för dl i många recept, nu har jag en våg så det är inget större problem, men det kan ju vara bra att veta innan man köper boken så man inte blir besviken.

3 kommentarer:

  1. hallå skall det inte vara ättiksprit i ??

    SvaraRadera
  2. nope, ingen ättiksprit. Lycka till!

    SvaraRadera
  3. jag får inte ens smeten att bli spritsbar...

    SvaraRadera