fredag, mars 06, 2009

Vår bröllopstårta (november 2008)Så här blev det, jag är jättenöjd med resultatet men det var lite nervöst att något skulle gå fel. Vi åkte ut med tårtorna dagen innan bröllopet till stället där vi skulle vara och så fort vi lämnat av dem så kändes det mycket bättre. Om något hade hänt då var det ju inte mitt fel längre. :-)


Gubbarna i sockerpasta föreställer mig, min man och vår son, som blev namngiven samma dag. :-) Kläderna och buketten är så exakt återskapad som möjligt av vad vi faktiskt hade på oss denna dag. (Min man fick en dörrskylt i morgongåva av mig med en gravyr av våra gubbar som numera pryder vår dörr).


Det är snowglitter på tårtorna, det ser man inte så bra på fotografierna. De små silverkulorna fick vi beställa från England för vi hittade bara stora i Sverige. I tårtorna är det färska hallon, bananskumsfluff och sockerbitsfluff (godiset) och ytterst under sockerpastan är det smörkräm med vaniljsmak. Det var sååå gott!


Att uppskatta hur mycket tårta som skulle gå åt var svårt. Vi fick med oss en och en halv tårta hem. Halvan gav vi bort och den andra har jag fryst in i en tårtkartong. I november i år är tanken att vi ska äta vår tårta på vår bröllopsdag... vi får väl se om den är lika god då eller om den har frystorkat. Hihi


Jag ångrar i alla fall inte en sekund att jag gjorde vår tårta själv... även om det var lite nervöst.

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt fin bröllopstårta. Otroligt att du orkade och vågade göra din egen tårta.

    SvaraRadera
  2. Tack! :-) Det var tur att inget gick fel, då hade jag nog fått ett nervöst sammanbrott. hihi

    SvaraRadera