fredag, mars 06, 2009

Födelsedagstårta "Harren Harry" .

Idag (äntligen har jag lagt in alla "gamla" tårtor) gjorde jag klart den här tårtan till min brors tjej som har fyllt år.
Kan ju verka lite konstigt att man gör en fisk till någon som fyller år men det finns en historia bakom "Harren Harry". Vi var på fiskeresa ihop och hon fick mitt gamla spö, då jag köpt ett nytt. Hon försvann längs forsen och kom efter ett tag tillbaka med en av de största Harrarna någon av oss fått, ett brutet spö och världens största leende. Hon hade lagt sig på spöet då hon var rädd att det skulle dras ner i forsen för fisken var så stor. Eftersom spöet gick sönder så det var bara att sätta sig i bilen och köra 3mil för att köpa ett nytt spö till henne. Därav denna plojtårta. :-)


Så här såg den ut innan jag hade målat den. Den var fylld med vaniljgodis, choklad och banan. Tårtan är gjord av en tårtbotten som jag "skulpterat" till en sten och en fisk.Jag målade den och la på fruktgelé, för att den skulle se våt ut, en del genomskinligt och en del färgad blå.

Spöet är gjort av torkad tårtbotten klädd i sockerpasta.

Såg lite slemmig ut, men var supergod... jag lovar. :-) Under yttre laget är det smörkräm. Under fiskens fjäll i vaniljsmak, färgad blå (om den skulle synas genom fjällen] och under stenens topplager med chokladsmak. Det här var första gången som jag gjorde Marshmallowpasta och den kommer jag använda mig av flera gånger. Lättarbetad (när den vilat över natten) och inte lika söt som sockerpasta.

2 kommentarer:

  1. Vilken slemmig fisk! jag skulle inte vilja äta den, den ser mer ut som ett konstverk

    SvaraRadera
  2. Hej Lisa! Fick länken till din blogg av Katarina som nu är tillbaka i skolan tillfälligt (tack o lov... hon är helt fantastiskt och vi får jättebra hjälp av henne!). Vilka fantastiska konstverk du gör. Ska du inte bli konditor istället? :-)Hörde att du både fått barn och gift dig. Stort grattis! Hälsningar Jenny

    SvaraRadera