Idag får du receptet på kladdkakan som jag la in i går. Använd en 24 cm form och sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med smör och ha i kokos så botten och kanterna täcks.
2st ägg
3dl socker
1,5dl mjöl
4msk kakao
1tsk vaniljsocker
0,5tsk salt
50g mörk (70%) choklad
Kokos till form och på
Smält smöret i kastrull och vispa under tiden ägg och socker fluffigt. Blanda i mjöl och de andra torra sakerna som du förblandat i en annan skål. Om du använder chokladkaka krossa den och häll i. Tillsätt smöret och vispa ihop allt. Häll i formen och strö över önskad mängd kokos. Grädda i mitten av ugnen ca 17-22 min. Använd en sticka och för att se om kakan är klar, den ska vara kladdig i mitten. Servera med grädde eller glass.
Lycka till!
Söt blogg <3
SvaraRaderaDet där borde man nog testa!
Detta låter mycket gott må jag säga!
SvaraRaderaTur att choklanden funkade till bakning iaf :) Kram
SvaraRaderaVerkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladkaka är alltid göttans.
SvaraRaderaDu borde även testa detta recept, Chokladkaka med espressomousse recept
Fin blogg förresten :)
Nu har jag smörat och haft i kokos i formen. Ugnen står på värmning. Kul att ha kommit igång med denna smarriga kaka!
SvaraRadera(Har faktiskt aldrig gjort kladdkaka förr...)
Tack för att du delar med dig av receptet!
/M
Hoppsan....
SvaraRaderaJag bakar inte så ofta och upptäckte mitt i allt att jag bara hade 1 dl socker hemma. Vi har gjort saft och sylt i helgen och då gick allt socker åt... Det jag hade istället var lite syltsocker.
Sagt och gjort. Jag modifierade receptet en aning. Häll mig till 1 dl vanligt socker och 1 dl syltsocker. Smeten blev härligt seg. Antar att pektinet i syltsockret hjälpte till där. Nu står kakan i ugnen. Ska ha med den hem till en kompis i eftermiddag. Jag hör av mig i kväll igen om hur det blev.
Malin, hoppas det gick bra med kakan. Drog på smilbanden en hel del när jag läste ditt inlägg. "Man taver vad man haver" ;-) Hoppas att kakan blev god!
SvaraRaderaHa en fortsatt trevlig sommar! :-)