Igår kom våra stora kompisar och lillemans lillkompis på middag, det var jättetrevligt! :-)
På dagen skrev jag i ett inlägg att jag sällan använder glasyr och därför tyckte jag att det var på tiden när jag skulle göra efterrätten.
Det blev citronmuffins med mockaglasyr, toppad med kokosflingor och med bär och frukt (vinbär, ananas, banan och nektarin) + vaniljkesella vid sidan om. Lätt, men gott och fräscht!
Här får ni receptet på glasyren:
50g smör
2dl florsocker
1msk kaffe
Smält smöret och tillsätt kaffe och florsocker, rör ihop till en jämn smet (tar ett tag, är lite klumpig och skär sig gärna i början). Häll fort på glasyren på bullarna då den stelnar ganska snabbt när man väl tagit av den från spisen. Enklare kan det inte bli! :-)
Lycka till!
Det receptet låter inte så dumt! Får prövas på här i hemmet.
SvaraRadera