tisdag, juli 06, 2010

Födelsedagstårta till vår lilla älskling - 2 år + kakor och bullar

Linus födelsedag började med en pannkaksfrukost i strålande solsken!...
... samma helg som det var midsommar och dagen efter hans födelsedag skulle vi åka bort 1 v. Blev lite körigt med packning, städning och födelsedagsfirande, men jag fick till en ganska fin tårta till slut.
Jag köpte oblatbilden för mer än 1 år sen, men den hamnade inte på någon tårta då, för då var det Rorri som fick pryda tårtan. Ior är fortfarande sonens favoritgosedjur, så det var på tiden att använda oblatbilden i år.
I blåbär och hemmagjord vaniljkräm, klädd i marshmallowsmörkräm och toppad med dekorationer i marsipan. Tyvärr blev den lite väl mäktig, det var meningen att jag skulle ha smörkräm runt, men den räckte inte och det fanns ingen tid att åka och köpa mer ingredienser, så det fick bli en nödlösning. Den blev i alla fall fin tycker jag och födelsedagsbarnet älskade sin tårta med "Iår" och det är ju huvudsaken! :-)
Jag bakade kokostoppar med limesmak och chocolate chip cookies ( de såg lite konstiga ut för ugnen var på för hög värme, men goda ändå).
De supergoda vaniljbullarna är som kakorna bakade med recepten ur a piece of cake.

7 kommentarer:

  1. Pannkaksfrukost är ju så gott. Passar perfekt till ett födelsedagsbarn. Tårtan är jättefin. Och jag blev jättesugen på att baka vaniljbullar... ska hem och kolla receptet direkt. :-)

    SvaraRadera
  2. Jättefin tårta, pannkakstårta till frukost gör nog varenda unge glad :-) och bullarna ser verkligen supergoda ut, evigheter sedan jag gjorde vaniljlbullar sist, får nog ta och göra det senare när bullförrådet börja sina i frysen :-)

    SvaraRadera
  3. Jättefina bakverk du gjort!
    Jag är oxå helnöjd med den boken, den är toppenbra!!!

    Du ska vara mer än nöjd med alla dessa trevliga bakverk.

    SvaraRadera
  4. Hej! Har en fråga om hur du gör din marshmallowsmörkräm. Lät ju supergott.

    SvaraRadera
  5. Tack för alla fina kommentarer, ledsen att det tog ett tag att svara, har haft fullt upp.
    Mia, jag kan lägga in receptet framöver. :-)

    SvaraRadera
  6. Wow!!! Vilka otroliga, ätbara skapelser du gör! Jag är helt förtrollad!

    Jag är ny läsare i din blogg, men här kommer jag sannerligen att 'hänga' en hel del framöver! (Hittade dig när jag sökte på kladdkaka med kokos på Google).

    Märkte en kul sak: din lille älskling har födelsedag samma dag på min lite större älskling! Min Leo fyllde 6 år den 6 juli i år.

    Mvh,
    /Malin

    SvaraRadera
  7. Hej Malin!
    Välkommen hit och tack! :-)Hoppas bara att jag har lagt upp receptet på kladdkakan så du hittade det du sökte.
    Välkommen tillbaka igen!
    Mvh Lisa

    SvaraRadera