söndag, september 19, 2010

Zuccinikaka - recept

Min man har odlat zuccini i vårt grönsaksland i år och inte nog med att de blev många, de blev även stora! Alla maträtter med zuccini i har testats under sommaren, så när jag hittade det här receptet i senaste Laga Lätt blev jag jätteglad!
Passade perfekt i de söta bakformarna från
Det blev en riktigt god kaka med smak av kanel och rostad mandel. Formarna var lätta att baka i och man behövde inte smörja dem alls, kakan lossnade utan problem. Här kommer receptet:

12 bitar, antingen i en springform 22cm eller i två bakformar från inreda.com.

Ugnen på 175grader

3 ägg, 1½ dl rapsolja, 3½ dl strösocker (hälften muscovadosocker), 3 dl grovriven zuccini, 2 tsk kanel, 1 tsk salt, 2 tsk bakpulver, 4½ dl vetemjöl och 2 dl sötmandlar.

Gör så här:
Vispa ägg, olja och socker rör ner zuccini. Blanda torra ingredienser utom mandlar och rör ner i smeten. Olja formen (om du använder springform) häll i smeten och lägg försiktigt på mandlarna i mönster. Grädda ca 1h tills kakan stannat, prova med sticka.

2 kommentarer:

  1. ser gott ut, riktigt snygga bakformar också, måste ta och köpa hem lite avlånga bakformar och baka något kul i dom

    SvaraRadera