I onsdags bakade jag och sonen rödbetsmuffins
med rödbetor från grönsakslandet.
Receptet hittade jag på Tasteline och här kommer det.
9 st medelstora muffins:
(jag halverade receptet)
2 dl finrivna rödbetor
2 ägg
1½ dl ljust muscovadosocker
½ dl rapsolja
½ citrons skal
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 msk kardemumma mald
1/4 gram kanel
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och råriv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner rödbetorna, rapsolja och citronskal. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan ner i äggblandningen. Fyll formarna till 2/3 med smet och grädda i 15 min i mitten av ugnen. Lycka till!
De fina formarna som passade perfekt till den vackra
2 ägg
1½ dl ljust muscovadosocker
½ dl rapsolja
½ citrons skal
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 msk kardemumma mald
1/4 gram kanel
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och råriv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner rödbetorna, rapsolja och citronskal. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan ner i äggblandningen. Fyll formarna till 2/3 med smet och grädda i 15 min i mitten av ugnen. Lycka till!
De fina formarna som passade perfekt till den vackra
rödbetsfärgen kommer naturligtvis från
åh, vad fina dom blev!
SvaraRaderaså läckert det ser ut, måste jag testa. du är väldigt duktig. kramisar
SvaraRaderaTack, det får du göra!
SvaraRadera