söndag, februari 21, 2010

Lakrits- och hallonkaka

Det blev efterrätt igår kväll igen, men den här gången var jag tvungen att äta. Godismonstret i mig kunde inte motstå den här efterrätten!
Som en ljus kladdkaka med hallon och Kick med citronsmak. Mums! Här får ni receptet som jag hittat på Tasteline. Om ni gillar lakrits måste ni prova denna goda kaka!

Lakrits- och hallonkaka 12 bitar

3 st ägg
3,5 dl socker
125 gram smör, smält
3,75 dl vetemjöl
1 st citron(er), finrivet skal av
1 msk socker
0,5 msk maizena
2 dl hallon
4 st mjuk lakritskola, (Kick lakrits/citron)
1 msk florsocker


1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, vetemjöl och citronskal och blanda till en jämn smet.

3. Blanda socker och maizena i en skål och vänd ner hallonen. Häll smeten i formen. Strö över hallonen och klipp eller skär kolan i bitar och strö dem över smeten.

4. Grädda längst ner i ugnen i 35–40 minuter. Låt kakan svalna. Skär i bitar och pudra över florsocker.

Jag serverade mascarponeost till med honung och citronsaft i (+ en lite skvätt mjölk). Jag hade kakan inne i 40min i varmluftsugn och den var ändå kladdig i mitten.
Lycka till!

3 kommentarer:

  1. Den ser helt underbart god ut, har du testat att baka den på hemgjord lakritskola?

    Det borde bli mkt godare, jag vill inte ha godis i bakverk :-).

    SvaraRadera
  2. oj va gott det verkar och ser ut :)

    kick e så himla gott att ha i bakverk :)

    SvaraRadera
  3. Den var jättesmaskig!Kram Rosie

    SvaraRadera