måndag, april 13, 2009

Påsktårta i ägg

Den här tårtan gjorde jag till påskafton, eftersom vi skulle åka till Malmö och hälsa på svärföräldrarna så ville jag göra en tårta som var lätt att frakta. Homer var ju lite knivigare att få med. Därför gjorde jag tårtan direkt i ett påskägg som jag klädde med folie och bakplåtspapper. Det blev alltså en upp- och nervänd tårta som man fick gräva sig ner i med sked, vilket gick hur bra som helst. :-)
Blommorna hade jag gjort sen innan så det var bara att spritsa lite kristyr på och sen var det klart... hihi, nja, så lätt var det inte, men nästan. :-) I var det dajm, hallongrädde och på toppen smörkräm under ett täcke av marsipan och sockerpasta med chokladsmak, mums!

5 kommentarer:

  1. Wow, det var kreativt!! Skitsnyggt måste jag säga!

    SvaraRadera
  2. Tack, fast det var mer av bekvämlighet som jag gjorde den i påskägget. En tårtkartong gick inte ner i kylväskan... ;-)

    SvaraRadera
  3. Kollade runt lite i din blogg och måste säga att jag är så jädrans imponerad!!! Jag kan inte fatta hur du kan göra sådana otroligt vackra bakverk. Jag som kan ju knappt baka rulltårta ens... :-)

    SvaraRadera
  4. Tack! Din blogg har blivit en av mina favoriter! Skrattade så tårarna sprutade! :-)

    SvaraRadera
  5. TAckar och bockar! Du är välkommen in när som helst!

    SvaraRadera