torsdag, december 15, 2016

Kakor med ingefära

Häromkväll gjorde jag ingefärshot. Blev en hel del ingefära kvar så varför inte testa att baka med ingefära? Det blev ett lyckat misslyckande.

Hittade ett recept som jag gjorde om en hel del, vilket visade sig vara en dum idé. Fick rädda situationen med mjöl, mycket mjöl.

Trots min miss blev slutresultatet allt annat än dåligt. Kakorna fick lite tuggmotstånd ungefär som biscotti, riktigt goda.

Här får ni mitt recept:

100 g smör
3/4 dl strösocker
1/4 - 1/2 dl sirap
1/2 dl vispgrädde
Ca 4 dl vetemjöl
3 msk ingfära, skalad och finriven.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla blöta ingredienser i en kastrull tills smöret smälter. Ta bort från plattan och rör i ingefära och mjöl. Häll ut degen på bakbordet och bearbeta in mer mjöl i degen tills den blir rätt hård. 

När man formar degen till en rulle och skär degen ska den nästan "tråda" upp sig. Den ska alltså sära sig. 

Lägg  skivorna på en plåt med bakpapper och grädda i mitten av ugnen till kakorna får en gyllenbrun yta. 

Lycka till! 

3 kommentarer:

  1. Hej Lisa! Ledsen att jag är seg på att svara! Det är bara bra med mig! Hinner väl inte baka så många tårtor som jag skulle önska bara ;) Hur står det till med dig? :) Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt är bara bra. Vi kanske kan ses någon dag och nörda lite, vore kul. 😉 Hoppas att ni får en fantastisk jul! Kram fina

      Radera
  2. Alltså, jag är ju så efter! Förlåt att jag inte har svarat, jag missade helt att du svarade i ditt kommentarsfält och inte mitt... Det skulle asbolut vara kul att ses och nörda lite ;) Vi får höras! Kram!

    SvaraRadera