söndag, april 03, 2011

Chocolate chip cookies + ljusa kokosbollar - recept

Tidigare i veckan bakade jag Chocolate chip cookies. De blev mycket uppskattade av både svärmor och min man. Igår bakade jag och sonen ljusa kokosbollar. En gåbort present när vi skulle hem till min mamma på middag. Recept för ca 50st ljusa kokosbollar:

6 dl havregryn

2 dl socker

200 g smält smör (avsvalnat)

½ dl kokt kaffe (avsvalnat)

4 msk O´boj

Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp minst 10 min.

Låt stelna lite i kylen och gör sedan jämna bollar och rulla i kokos.
Går utmärkt att frysa och ta fram till ett senare tillfälle. Lycka till!

8 kommentarer:

  1. Kokosbollarna så underbart goda ut!

    Du har väl inte missat chansen att vinna ett av två härliga cupcake-sett i min blogg, idag är sista chansen!

    Kram Karin
    www.bagerskan.se

    SvaraRadera
  2. Mm vad gott! Lyckliga mamma som får en sån present :-)

    SvaraRadera
  3. Hej! jag har en fråga om cupcakes. När du gör minicupcakes, hur små formar använder du? Och behöver man muffinsform till dem för att få dom fina?

    SvaraRadera
  4. muffinsplåt menade jah alltså... =)

    SvaraRadera
  5. Tack alla!

    Anonym, när jag gör minicupcakes så använder jag formar som är lite större än knäckformar. Botten är ungefär stor som en 5-krona.
    Jag använder mig helst av en muffinsplåt för små muffins. Om du inte har en sådan kan du använda dubbla formar, det förhindrar att de växer på bredden istället för på höjden.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  6. Vad gott det ser ut. Kul med egengjorda gå-bort-presenter.

    SvaraRadera
  7. Vilka godsaker! Jag tror jag ska bjuda dig på middag nån gång så man får ta del av något sånt där ;) Klart vi måste träffas! Nu i helgen är jag helt uppbokad, men vad säger du om helgen nästa vecka, typ söndag? Ha det bra, kram/Ida

    SvaraRadera