onsdag, april 13, 2011

Påskkycklingar - steg för steg

Idag bjöd jag mina kollegor på små kycklingar, nu kommer en instruktion så att du kan göra dina egna i påsk. Börja med att baka en muffins som du penslar med valfri frosting. Jag gjorde en smörkräm med smak av mandel.
Klipp en marshmallow på diagonalen och "klistra" fast i smörkrämen. Gör kokosbollar med valfri smak, jag hade mandelmassa i smeten. Rulla och tryck fast i andra ändan, gör ett hål för näbben och sen skjuts in i frysen. Ta sockerpasta med lite, lite vatten och lägg i djup skål och smält i micron ca 50 sek. Rör om tills du får en jämn smet (den får inte vara för lös). Doppa dina frysta kycklingar en och en i smeten (smeten stelnar ganska fort så det gäller att jobba på). Låt cupcaken rinna av upp och ner innan du vänder den.
Näbben gjorde jag av vit modelleringschoklad som jag färgade orange. Sen var det dags för ögon av sockerpasta. Varje kyckling fick en personlighet och mina kollegor hade svårt att sätta tänderna i dem. En del pratade till och med sina kycklingar, hihi! :-) Vilket sätt är det bästa att servera en ätbar kyckling på? Jo, i en äggkartong så klart! :-) De längst fram är blev riktigt söta! Kan ju meddela att vår 2-åring var lätt upprörd i morse när jag packade ner alla kycklingar. Så jag fick spara en till honom som han fick när vi kom hem från dagis. Den fick många pussar innan han till slut bet av huvudet på den. :-) Lycka till!

6 kommentarer:

 1. Ha ha Gud vilken rolig grej, de är utsöta!!! :) förstår att ingen ville äta först :D

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig muffins :) Kul att du la till instruktioner om hur man gjorde =)

  SvaraRadera
 3. Haha, jäklar vad du är fiffig! De är ju supergulliga! Kram/Ida

  SvaraRadera
 4. Så söta kycklingar! Vilken rolig idé!

  SvaraRadera