tisdag, januari 18, 2011

Sockerkaka med chokladglasyr

I söndags var det äntligen dags!
Ida kom på besök och vi spenderade en hel eftermiddag med att tillverka och binda sockerblommor.

Man kan ju inte ha hem någon som delar ens bakintresset utan att bjuda på något sött till kaffet, så en sockerkaka med chokladglasyr bakades i all hast. :-)
Vi hann med några blommor också, men jag hinner inte lägga upp dem just nu. De dyker säkert upp på ett eller annat sätt i framtiden. :-)

Glasyren gjorde jag på det florsocker som jag fick för en tid sen, det blev riktigt bra. Kommer säkert att använda det igen, väldigt smidigt och gott.

Tack Ida för en fantastiskt rolig dag! Ser redan fram mot nästa! :-)

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig sockerkaka, blir allt lite festligare med glasyr på

  SvaraRadera
 2. Det ser jättegott ut! Sockerkaka är underskattat :)

  SvaraRadera
 3. Tack själv snälla du för en helt fantastiskt rolig eftermiddag! Det gör vi om snarast tycker jag! Och kakan var sjukt god, jag åt ju faktiskt flera bitar av den... :)

  SvaraRadera
 4. Den ser väldigt god ut! Man kanske skulle bjudit in sina närboende bakande kompisar till lite pyssel, låter som ni hade en rolig eftermiddag :-)

  SvaraRadera
 5. Åh vad roligt! Ska bli kul att se vad ni hittat på sen =)

  SvaraRadera
 6. Ser väldigt smarrig ut. Vad kul att ni träffats och gjort blommor tillsammans. Jag träffade två tårtvänner som jag träffat över nätet förra året, när jag precis börjat göra tårtor, och jag lärde mig massor. Det börjar bli dags att träffa dem igen, det är så kul att byta idéer och tips.

  SvaraRadera