måndag, oktober 25, 2010

Min favomousse och tryffel ala GI recept

Här kommer mitt absoluta favoritrecept på chokladmousse!

2 portioner
75g 70% choklad
1msk vatten
2 äggvitor
½dl mörkt muscovadosocker

½dl hasselnötter
½dl muscovadosocker

Smält chokladen över vattenbad och vispa ner vattnet. Vispa äggvitor till skum och tillsätt socker vispa hårt. Ta en tredjedel av smeten och blanda jämt med chokladen, vänd ner i resten av äggskummet. Häll i skålar och in i kylen.

Rosta hasselnötterna och rulla mellan två hushållspapper för att få bort så mycket som möjligt av skalet. Häll i sockret och låt det smälta utan att röra om eller bränna. Häll sockret över nötterna på ett bakplåts papper och låt svalna. Hacka och strö över nöt-blandningen på chokladmoussen.

Hoppas det smakar!
Fick en förfrågan från Theres som skrev följande:

åh vill du dela med dig av receptet på GI-tryfflarna? äter också så och det lät så himla gott!

så här kommer receptet eftersom det är så himla gott och enkelt att göra! :-)
1dl vispgrädde
200g 70% choklad
2msk smör
kakaopulver

Koka upp grädde, bryt i choklad, sänk värmen och låt smälta. Rör i smör och ställ in i kylen 1h. Rulla sedan med en sked till en boll och rulla bollen i kakaopulver, lycka till!
(Receptet kommer ur

3 kommentarer: