Här kommer mitt absoluta favoritrecept på chokladmousse!
2 portioner
75g 70% choklad
1msk vatten
2 äggvitor
½dl mörkt muscovadosocker
½dl hasselnötter
½dl muscovadosocker
Smält chokladen över vattenbad och vispa ner vattnet. Vispa äggvitor till skum och tillsätt socker vispa hårt. Ta en tredjedel av smeten och blanda jämt med chokladen, vänd ner i resten av äggskummet. Häll i skålar och in i kylen.
Rosta hasselnötterna och rulla mellan två hushållspapper för att få bort så mycket som möjligt av skalet. Häll i sockret och låt det smälta utan att röra om eller bränna. Häll sockret över nötterna på ett bakplåts papper och låt svalna. Hacka och strö över nöt-blandningen på chokladmoussen.
Hoppas det smakar!
åh vill du dela med dig av receptet på GI-tryfflarna? äter också så och det lät så himla gott!
så här kommer receptet eftersom det är så himla gott och enkelt att göra! :-)
ser jätte mumsigt ut! Värd att prova!
SvaraRaderammm vad gott det låter, måste testa tryffeln..
SvaraRaderaLåter himla mumsigt
SvaraRadera