måndag, oktober 18, 2010

Födelsedagstårta med päronmousse och choklad + bakelse för tre

Min fantastiska arbetskamrat behövde en tårta till sin dotter som fyllde 20 år i helgen.
Tema och fantasi var ingen bristvara! :-) Jag fick en ganska lång lista med förslag.
Den var fylld med päron- och mintchokladmousse.
Bottnarna innehöll 70% choklad.
Klädd i en chokladglasyr med 70% choklad.
Eftersom det var mint i så fick det bli mintgröna blommor på toppen.
Grattis på födelsedagen Veronica!

Även jag fick chokladfrossa! En liten bakelse till familjen när jag ändå var i farten.
Mest för att jag ville testa att dekorera med socker, men också för att choklad är GOTT!

9 kommentarer:

  1. Vilken fin tårta, så härliga blommor på och bakelsen ser så vacker och god ut

    SvaraRadera
  2. Vad lyxigt det ser ut med sockret, har du smält det bara?...

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig tårta. Fint med mintgröna blommor, det passade ju bra när det är mint i kakan. Jag gillar kombinationen päron/mint.

    SvaraRadera
  4. Tack! Tårtan blev enligt min arbetskompis MYCKET god och det är ju huvudsaken. :-)
    Sockret är smällt och ringlat på bakplåtspapper där det fått stelna.

    SvaraRadera
  5. Jättefin tårta!! Ååh den bakelsen såg ju grymt god ut :)

    SvaraRadera
  6. Turkost och brunt är ju så snyggt ihop! Riktigt fin tårta blev det.

    SvaraRadera
  7. Vilken fin tårta!knappt man vill skära i den:)

    SvaraRadera
  8. Vilka underbara tårtor och bakelser du gör!
    Vart har du lärt dig allt?
    Jag är på jakt efter olika kurser där jag kan lära mig att göra bakelser och tårtor osv.

    SvaraRadera
  9. Tack Ida, jag är till stor del självlärd men gick en kurs på Dekorera mera när jag började och just nu går jag en superrolig kurs på Kakburken för att lära mig att göra sockerblommor.

    SvaraRadera