113 g choklad (mörk eller vit)
37 g glukos
14 g sirap (ljus)
Smält chokladen i en skål ovan vattenbad. Rör om chokladen så att eventuella klumpar försvinner. Blanda i sirap och glukos så att det blir en massa (blanda med en gaffel eftersom det stelnar fort). Häll chokladen i en non-stick form ca 1 cm tjockt och låt stelna i kylen i 2 h. Sen är den redo att användas. Förvaras i en tätförslutande påse.
Lycka till!
Tack, tack, tack!
SvaraRaderaDet var inte det receptet jag testade med förut (som inte funkade). Måste testa det här och se om jag kan lyckas bättre.
Det var så lite, hoppas att du gillar det här receptet bättre. :-)
SvaraRaderaHar du färgat modelleringschoklad någon gång? Vad använder du då för färg, är det vanlig pastafärg eller är det oljebaserad pastafärg?
SvaraRaderaHej Erika, modelleringschokladen på bilden är färgad med röd pastafärg. Jag häller i önskad mängd när jag smälter den vita chokladen. Lycka till!
SvaraRaderagår det täcka tårtor med den?
SvaraRadera