Ni som har tidningen Laga lätt kan sluta läsa nu om ni vill och gå och slå upp receptet, men för er andra, så kommer det här. Receptet är ursprungligen från boken "Godis" av Elisabeth Johansson.
Recept Hallonkola, 32 st.
200 gr frysta hallon (som tinas och mixas till 100 gr färdig puré)
2 1/2 dl dl strösocker
1 tsk färskpressad citronjuice
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk ljus sirap
(2 tsk neutral matolja till formen)
1. Tina hallon och mixa, passera genom sil för att bli av med kärnor. Det ska bli ca 1 dl puré).
2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) i en kastrull med tjock botten och koka ca 10 min (rör några gånger).
3. Klä en form med folie och olja in ordentligt. (jag använde småformar, men det kan vara en god idé att ha olja i dem med).
4. Gör ett kulprov med kallt vatten i ett glas, för att se om kola är klar.
5. Häll över/i kolan i formen/formarna och låt stelna i rumstemperatur över natten.
6. Om du använt en stor form, skär kolan i bitar.
Klart att avnjuta Singoalla utan kex och kräm. :-)
Lycka till!
vilken jättefin cupcake, hallon är ju alltid så gott i cupcakes!!
SvaraRaderahallonkolan lät också supersmaskig, det är ju kolan som är godast i singoallakexen!! :)
Åh vad fin! Hallonen i marsipan ser verkligen äkta ut! :) & tack för receptet, jag ville ju pröva på denna kola någon dag! :)
SvaraRaderaGud vad fina hallon du gjort! Ser riktiga ut.
SvaraRaderaoj vad du kan! Älskar att baka men är inte så bra på att göra fina cupcakes, misslyckas varje gång, de blir så fula, goda men fula =) Kul blogg, hit kommer jag gärna igem =)
SvaraRaderaÅh, vilken supersöt! Hallonkola låter jättegott!
SvaraRaderaMmmm, låter jättegott...måste jag prova någon gång!!!!
SvaraRaderaHallonen är ju bara så verkliga!!!!
Tack för receptet!
SvaraRaderaNu ska här göras kola!
Hej!
SvaraRaderaVilken härlig blogg jag hittade till när jag söker cupcakesinspiration till eftermiddagens bakning.
underbar blogg, hit msåte jag in fler ggr!
SvaraRaderaDet receptet låter inte så dumt! Får prövas på här i hemmet.
SvaraRaderaTack för receptet, ska definitivt göra denna hallonkola, kanske blir det andra smaker oxå :-).
SvaraRadera