onsdag, februari 22, 2012

PME Professional Diploma Course, Royal icing & piping färdigt resultat

Två dummytårtor blev slutresultatet av kursen. Det gällde att hålla tungan rätt i munnen när fjärilen skulle monteras. Den liggande kragen började spricka 2 sekunder efter att den hamnat på tårtan och när jag kom hem så hann jag inte mer än ställa ner tårtan så var kragen ett minne blott.
På bilden som jag tog hemma är kragen borta, men fjärilen klarade sig.
Tårta nr 2 var klädd i sockerpasta, alla dekorationer gjordes dock i kristyr. Här hann jag inte ens lämna kurslokalen innan olyckan var framme. Den fina caketoppern bröts innan den kom upp på tårtan, men jag gjorde det bästa för att rädda situationen.
Jag ville få möjlighet att prova på så många olika tekniker om möjligt, t ex cornellimönster. När jag kom hem så fanns det inte mycket av toppen kvar. Kristyr är fint, men allt är så skört så jag tror nog att jag fortsätter att hålla mig till Brush embroidery på tårtor. Kristyr och pepparkakor det är min grej, men kristyr på tårtor är lite överkurs även om det är kul.
I höst har jag och alla andra som slutfört de tre modulerna möjlighet att göra ett slutprov på PME Cake Event hos Kakburken. Där ska delar från alla tre moduler visas upp på en trevåningstårta. Om tårtan blir godkänd tilldelas man ett Masters Certificate in Sugar Arts and Crafts, kul! Det är bara att börja spåna på idéer, tills i höst borde jag ha kommit fram till vad jag vill göra. ;)

onsdag, februari 08, 2012

Födelsedagstårta med körsbärsblommor

Som tack för att min kollega lärde min son att åka skridskor så gjorde jag en tårta till hennes mamma när hon fyllde år. En god idé eftersom jag ser ut som "Bambi på is" på ett par skridskor, men tårtor kan jag göra. ;)
I chokladgrädde och hallon, spacklad i smörkräm med chokladsmak. Klädd i marsipanlock och med dekorationer i marsipan.
Tack för skridskolektionerna, hoppas din mamma gillade sin tårta. :)

lördag, februari 04, 2012

PME Professional Diploma Course, Royal icing & piping del 1

Så äntligen var det dags att blogga om den sista delen i PME-kursen hos Kakburken. De två tidigare kurserna var sockerblommor och sugarpaste. Den här gången var det kristyr.
Vi fick öva en hel del på övningsplattan och det behövdes vill jag lova. Knappnålsstora tyllhål och en skakig hand är inte en bra kombination. :)
Här följer några bilder från kursen. I nästa inlägg ska ni få se slutresultatet.



Fortsatt trevlig helg! :)