tisdag, augusti 09, 2011

Testade Gum Paste Mix

Hej alla glada, nu är jag tillbaka igen och den närmsta tiden kommer ni att få se vad jag har sysslat med i sommar.
Även om bloggen och jag har haft semester så har det naturligtvis blivit en och annan kaka. Det första jag gjorde var att testa Gum Paste Mix, det gick sådär.

Mixen blandades med vatten och florsocker och det var lite kladdigt.

Sen blev den så här fin och slät, då skulle den vila.

Naturligtvis i en tätförslutande påse.

Efter infärgning var det dags att göra några rosenknoppar.

Jag fick inte det slutresultatet jag önskade, trots att jag vägde och följde receptet. Pasten blev inte lika elastisk som den jag brukar köpa och det tog lång tid innan den torkade. I fortsättningen håller jag mig nog till mitt "vanliga" märke ( se bild nedan).

Så var första inlägget efter sommaruppehållet gjort, jag hoppas att ni hänger med under hösten! :-) Välkomna tillbaka, hoppas att ni haft en skön sommar!

3 kommentarer:

 1. När du gör basen (konformade knoppen) till rosor, hur stor gör du den då? Finns det några riktlinjer? Jag tycker att det är svårt att veta hur bred och hög jag ska göra den. Använder oftast en 5-bladig utstickare när jag gör rosor. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jag sätter in den i ett av kronbladen om jag gör en 5-bladig ros. Konen bör inte vara större än 2/3 delar av bladet från basen och uppåt. Brukar se till att ha lite luftigt på sidorna runt konen så att den får plats i bladformen utan att nudda kanten. Lycka till! Trevlig vecka!

  SvaraRadera
 3. Tack för svaret! Hur menar du med "luftigt på sidorna runt konen", det förstod jag inte riktigt?
  2/3 ska jag sikta på, bra att ha ett mått att gå efter. Har köpt flowerpaste och tänkte testa rosor vid tillfälle (dåligt väder så att man kan sitta inne med gott samvete). :-)

  SvaraRadera