onsdag, maj 11, 2011

Sirap, min hatkärlek i köket.

Jag tycker verkligen inte om när det står sirap i ett recept. Det första som jag tänker på är hur svårt det kommer bli att få ut sirapen ur dl-måttet.
Om du, liksom jag, blir irriterad på detta moment så har jag ett litet tips som gör det lättare att baka med sirap.
Smörj dl-måttet med förslagsvis raps- eller solrosolja. Viktigt att oljan är smakfri.


Sen är det bara att hälla i...


... och hälla ut...


...tills det tar slut.


Ett sirapsfritt dl-mått och en glad bagerska. :-)


Honung fungerar säkert det med, i alla fall flytande.

5 kommentarer:

  1. Vilket bra tips :-) tackar för detta!

    SvaraRadera
  2. Smidigt! Jag väger alltid sirap, det står på förpackningen hur mycket 1 dl väger och då kan man räkna ut hur många gram man behöver. Så jag ställer skålen på vägen och trycker i sirap... då behöver jag inte diska dl-måttet. :-)

    SvaraRadera
  3. Vilket utomordentligt bra tips! Vi har försökt med mjöl i måttet för att få sirapen att inte fastna men tycker inte det gör varken från eller till. Detta ser ju mycket bättre ut!

    SvaraRadera
  4. Jag värmer sirapen i micron några sekunder innan, då går det också jättelätt att hälla ut ur måtten!

    SvaraRadera
  5. Fast det står ju på flaskan hur många dl det är ju! Man behöver ju aldrig använda mått om man ska använda dl, iofs om man ska ha en msk men oftast är det ju dl. Bara att vända på flaskan uppochner ju ;) Enklare kan det ju inte bli!

    SvaraRadera