söndag, november 21, 2010

PME Professional Diploma Course, Sugarflowers

Igår började en mycket efterlängtad och rolig kurs hos Kakburken! Här skapas det sockerblommor på löpande band. Roligt, men pillrigt!
Gårdagen ägnades åt att göra ståndare och pistiller, det här var ungefär vad vi hann på en dag. Ser inte mycket ut för världen, men jag lovar, det var mycket jobb!
Idag har vi gjort liljornas blad och byggt vidare på våra rosor. Vi har gjort klart mini orkidéerna ( som jag inte minns namnet på) och en blomma som heter freesia som jag höll på att bli galen på!
Så här ser blommorna ut idag, efter dagens pyssel. Nu ser man i alla fall att det är blommor. :-)
30 st förgätmigej kan ju tyckas lätta att göra, men vi fick ta tid på oss själva och alla kom upp i cirka 35min BARA på att göra den gula mitten av blommorna! Snacka om att det tar tid att göra blommor.
Var inte så nöjd med färgen på rosorna, men de får duga.
Mini orkidén och freesian var ett riktigt pillerjobb.
Att släppa in mig i en tårtbutik är som att släppa in ett barn i en godisaffär, så ja, det blev ganska många nya saker också. :-) En del av sakerna var nödvändiga för kursen, men t ex bakformarna har jag tänkt att köpa länge.
Fortsättningen på kursen är nästnästa helg, så ni får se slutresultatet på söndagen den 5:e december. Det ska bli så kul att fortsätta kursen och få träffa alla igen!

4 kommentarer:

 1. Vilken rolig kurs, den hade varit kul att gå

  SvaraRadera
 2. Roligt med kurs, och riktig fina bilder som du bjuder på.
  Jag är jätte nyfiken och kommer att ha kol på era bloggar.
  Mera bilder får jag be,det blir alldrig för mycket av det goda!
  He he skratar lite då Ida påpekate att hennes sötta blå blommor saknade den lilla hålet i den gula. Dina var väll enligt standard!!!
  Längtar efter fortsättning

  SvaraRadera
 3. Åh, vad kul det låter med kurs. Det skulle jag också vilja gå. Kul att det är dags om två veckor igen.

  SvaraRadera
 4. Det var och är riktigt roligt! :-)

  SvaraRadera