Den här gången blev det ett nytt GI-recept som visade sig vara en lyckoträff, med undantag för ingefäran, jag hade kunnat vara utan den.
Blåbär med kokostäcke
2 portioner (jag halverade receptet)
2 portioner (jag halverade receptet)
1 paket frysta blåbär
0,5 msk fruktsocker
1 tsk malen ingefära (nästa gång tar jag bort ingefäran).
25 g smör
1 ägg
1/4 dl fruktsocker
2 dl kokosflingor
Att servera till: Grädde, med lite vaniljsmak på.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg blåbären i en ugnssäker form.
2. Strö över 0,5 msk fruktsocker och ingefäran.
3. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och resten av fruktsocker för hand så att det blandas ordentligt. Rör i det smälta smöret och kokosflingorna.
4. Bred blandningen över blåbären och grädda i ugn i 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar