tisdag, januari 12, 2010

Blåbär med kokostäcke och hasselnötskakor

Jag ÄLSKAR saker som har en själ, som har en historia. Den här fina ugnsformen har tillhört min farmor och det känns alltid lite speciellt när jag bakar saker i den, det blir helt enkelt lite godare. Var bara tvungen att visa den för jag tycker den är så vacker!
Den här gången blev det ett nytt GI-recept som visade sig vara en lyckoträff, med undantag för ingefäran, jag hade kunnat vara utan den.
Här kommer receptet som är taget från Aftonbladets hemsida:
Blåbär med kokostäcke
2 portioner (jag halverade receptet)
1 paket ­frysta blåbär
0,5 msk fruktsocker
1 tsk malen ingefära (nästa gång tar jag bort ingefäran).
25 g smör
1 ägg
1/4 dl fruktsocker
2 dl kokosflingor
Att servera till: Grädde, med lite vaniljsmak på.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg blåbären i en ugnssäker form.
2. Strö över 0,5 msk fruktsocker och inge­färan.
3. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och resten av fruktsocker för hand så att det blandas ordentligt. Rör i det smälta smöret och kokosflingorna.
4. Bred blandningen över blåbären och grädda i ugn i 20 minuter.
Ett annat experiment var hasselnöttskakor utan socker, blev sådär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar