söndag, mars 18, 2012

Cakepops i vårens tecken

Gjorde cakepops förra helgen i form av tulpaner. Fick en inre bild som jag inte kunde släppa, så det vara bara att börja skapa en hyllning till våren. :)Det fick bli en tulpanrabatt. Min favoritblomma är tulpan så det var väldigt roligt att göra dessa cakepops.
I kladdkaka och runtom ett hölje av vit choklad och en blomma av marsipan.
Bladen var inte ätbara då de innehöll floristtråd och pinnen klädde jag i grön floristtejp.
Riktigt gott och en fröjd för ögat, precis som jag vill ha det! :)Äntligen är våren här! Jippi!

Ett eget bröd

Nyfikenheten slog till igen förra helgen. Kan man göra ett eget bröd genom att improvisera och blir det gott då?
Svaret är tydligen,.. ja, det kan man och ja, det kan bli gott! :)
I mitt valde jag att stoppa både aprikoser och valnötter, det blev riktigt bra och passade bra till lördagsmiddagen. Inget är så gott som nybakat bröd.

torsdag, mars 01, 2012

Här har det bakats! :)

På sistone har jag fått blodad tand när det gäller bakning och eftersom det har varit lugnt på tårtfronten så har jag haft tid att experimentera i köket, vilket jag älskar!
Bakade megabullar med pistagenötter i. En påhittad fyllning som tydligen blev god. Precis som tidigare så låter jag andra smaka och håller mig till nyttigare alternativ. Här under kommer det några bars som jag faktiskt provat själv och som jag bara älskar! Lovar att lägga in receptet på dem längre fram.
Nyttiga bars med gröna russin, katrinplommon och banan. Perfekta efter ett hårt pass på gymmet när man behöver energi.
Fociccia som jag också var tvungen att laborera med. Minskade mängden olja då jag ville ha ett nyttigare alternativ, så gott det blev!
En morgon blev det scones med havregryn i, när brödet var slut. Det var väldigt gott det med och havregryn i degen var inte dumt alls.
Sista brödet ut, en favorit i repris. Bagels! Mums! Älskar den sega ytan som blir när man kokar brödet.
Det är lite av vad jag har roat mig med sista tiden, hoppas att ni också har hunnit baka något gott!