lördag, oktober 31, 2009

Cupcakes Halloween, nötter och dagens tips

Förra året vid halloween gjorde jag min första tårta med sugerpaste på. I år gjorde jag något nytt.
Jag köpte en pumpa häromdagen, visste inte riktigt vad jag skulle göra med den, men idag blev det åka av. Jag gröpte ur pumpan, sparade kärnorna och gjorde en halloweenpumpa, inget gick till spillo. Kärnorna rostade jag i ugnen med olja,råsocker, chili och flingsalt.
Sen gjorde jag cupcakes! Oj, så roligt man kan ha när fantasin får flöda.
Smörkräm, sugerpaste och godis pryder dessa små "skönheter".
I kväll ska vi bort till vänner och då ska de få en pumpa full med godis istället för en blomma. Det är dagens tips, så ut och handla en pumpa, men glöm inte att slå in godiset i plast så det inte blir förstört av pumpaköttet.
Ha en trevlig alla helgons dag!

tisdag, oktober 27, 2009

En cupcake för att fira internationella nalledagen.

Om tillfälle ges så bör du göra cupcakes, det är mitt motto. Sen kanske det är en konstig sak att fira, men vad gör väl det.
En härlig blandning av jordnötssmör och nutella fick ge smak åt denna äppelbulle med dekorationer av sugerpaste.
Trevlig tisdagskväll i nallens tecken och bamsekram till er alla! :-)

måndag, oktober 26, 2009

Hade inte tänkt att lägga in den här, men mannen tyckte att den blev så fin... så okej då.Pizza, med mozarella, rökt kalkon, hemmagjord tomatsås och botten, paprika, spansk peppar, gullök, champinjoner, vitlök och ruccola på. Med cheesecrust runtom. God var den!

lördag, oktober 24, 2009

Banan med god sås

På fredagarna försöker vi alltid att äta en god middag med efterrätt, men lite nyttigare sådan. Den här gången blev det en efterrätt från Viktväktarnas ena kokbok. Den var sååå god! På bilden nedan ser ni precis hur god den var, även för en liten gottegris! :-)

Här kommer receptet för 2 port:
2 bananer
1msk ljus sirap
1msk mörk rom
ca 1tsk mald kanel
1msk smör eller margarin

ca 4 msk lätt creme fraiche
1tsk vaniljsocker
sötningsmedel eller socker efter smak

Blanda sirap, rom och kanel. Smält smöret i en stekpanna och häll i sirapsblandningen. Halvera bananerna på längden och lägg ner i stekpannan. Stek bananerna ca 5-7min på medelvärme, vänd efter halva tiden.

Lägg upp bananerna på en tallrik (ta en stekspade under när du lyfter upp bananerna, de faller lätt sönder) och klicka på creme fraichen och häll över såsen som blivit kvar från stekpannan.

MUMS!!!

tisdag, oktober 20, 2009

Inköp

Först var vi på IKEA och då hittade jag de här söta pepparkaksformarna och burkarna. Me like!
När jag fyllde år fick jag ett presentkort på kakburken av min pappa och hans fru och först nu bestämde jag mig äntligen för vad jag skulle köpa. Det var inte lätt det, ville ju ha allt.
En liten miss bara som jag vill delge er.
Vår ugn är för liten för att få plats med ugnsformen och det tror jag att de flesta svenska ugnarna är, det är Wiltons form.
Mannen har dock lovat att såga bort kanterna och då bör det fungera ändå... hoppas jag.
Nu ska jag bara få tid att baka också.

onsdag, oktober 14, 2009

Cupcake kopp

Kunde inte hålla mig längre, var tvungen att göra något.
Blev en cupcake med marshmallows i och marshmallows på toppen (gjorda i sugerpaste). Resten av dekorationen gjordes också av sugerpaste.
En kopp varm choklad med marshmallows i höstmörkret är ju aldrig fel. ;-)

lördag, oktober 10, 2009

Focaccia

Lördag och då ska man ju ha gott bröd till frukost och gott bröd blev det vill jag lova!
Helt suveränt gott! Blev så smaskigt att det inte behövde smör till. Focaccia med rosmarin, basilika och flingsalt på. Mums! Säg till om ni vill ha receptet, gott och enkelt var det. Nu ska jag städa lite, hoppas att alla får en trevlig lördag!

torsdag, oktober 08, 2009

cupcake stjärna

Äntligen fick jag lite tid över och då blev det en cupcake. Tyvärr var det jättesvårt att få ett bra kort.
Pepparkaksmuffins med äppelbitar och marshmallows och vit choklad. Marsipan på toppen med jordgubbssmak, vitchoklad, sockerkulor, guldpulver och glitter.

söndag, oktober 04, 2009

Äppelpaj och hurtbulle

Jag är såå dålig på att uppdatera min blogg just nu, dygnet har inte tillräckligt många timmar för tillfället att baka tårtor på...
Igår bjöd jag svågern på äppelpaj, han kom upp från Skåneland och då tog jag (naturligtvis) tillfället i akt och gjorde en paj.
Idag är det kanelbullens dag och jag bakade dessa hurtiga bullar. De blev allt annat än vackra. Med dinkelmjöl med råg och philadelfiaost. Det var dock en glad överraskning, de var supergoda! Naturligtvis höll jag mig inte riktigt till receptet, men det berodde mest på att jag inte hade tillräckligt med färskost hemma.

Hoppas alla får en trevlig vecka!