Alltså, mums säger jag bara! :)
30 st muffinsformar stl mini
ca 400 g mjölkchoklad
200 g marshmallowfluff
1 dl jordnötter osaltade
2 msk jordnötssmör (99,3% jordnötter)
12 st dumlekolor
1 - 1,5 msk honung
1 dl vispgrädde
25 - 50 g smör osaltat
salt efter smak
Smält 200 g choklad över ett vattenbad. Häll den smälta chokladen så den täcker botten av formarna. Ha formarna på en bricka eller i en muffinsplåt (jag använde det sistnämnda) och ställ i kylen en stund.
Ta ut och pensla insidan av formarnas sidorna med choklad och ställ i kylen ett tag till.
Häll honung, vispgrädde och smör i en tjockbottnad kastrull och koka försiktigt upp tills allt har smält samman.
Ta av kastrullen från plattan och blanda i dumlekolorna och rör om tills de löses upp helt.
Rör i marshmallowfluffen och rör till allt blandat sig och du får en jämn och slätt smet.
Rör i jordnötterna, smaka av med salt.
Klicka blandningen i formarna och ställ in dem en stund i kylen igen.
Smält resterande chokladen över ett vattenbad och ta ut formarna ur kylen en gång till.
Häll chokladen över smeten upp till kanten av formarna.
Ett tips, lyft muffinsplåten och slå med handflatan mot undersida eller slå lätt muffinsplåten mot bänken för att få en jämn yta på chokladen.
In i kylen en stund så den översta chokladen stelnar och sen är det bara att hugga in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar