Idag har jag gjort chokladlimpor och sonen har spritsat pepparkakshus och bakat pepparkakor.
Tyvärr har jag helt glömt bort hur mycket av allt jag hade i själva limpa. I den var det i alla fall grädde, smält choklad och mandelmassa. Så går det när man freestylar. ;)
När allt var blandat fick det stå i kylen och stelna lite.
När massan hade stelnat helt tog jag ut den och arbetade den tills den var mjuk och följsam. Jag gjorde en lång limpa och skar upp den i 30 st lika stora bitar.
Jag lät de små limporna stelna i kylen ett tag och sen doppade jag dem i choklad.
De fick droppa av på galler och dekorerades med pärlor och hackade mandlar. Därefter fick de ta en tripp in i kylen igen. :)
Sonen fick ett eget pepparkakshus att dekorera i år igen.
En stolt liten kille var mycket nöjd med sitt hus.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar