Alla gillar kanske inte sötsaker men vill ändå unna sig något gott till jul ändå. Om du tillhör denna skara så kanske det här är något för dig.
Ni vet grönkål, om inte, så är det det som brukar ligga som prydnad runt julskinkan.
Nu har välsorterade butiker till och med börjat sälja grönkål i förpackningar, tvättade och skurna i små bitar vilket är toppen eftersom bladen ofta är i behov av en tur under kranen.
Tvätta och skär bladen i mindre delar (om du inte köper ovan nämnd påse). I båda faller är det bra om du tar bort den lite grövre mittenstammen.
Torka av och olja in bladen med oliv- eller rapsolja. Strö flingsalt över och ställ in i mitten av ugnen på 150 grader. Det tar olika lång tid beroende på bladens storlek.
När det börjar lukta grönkål i köket är de små rackarna strax klara. När bladen är torra och krispiga är de klara. Om de är böjliga och mjuka måste de stå inne en stund till.
Sen är det bara att njuta av dina snacks.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar