lördag, oktober 24, 2009

Banan med god sås

På fredagarna försöker vi alltid att äta en god middag med efterrätt, men lite nyttigare sådan. Den här gången blev det en efterrätt från Viktväktarnas ena kokbok. Den var sååå god! På bilden nedan ser ni precis hur god den var, även för en liten gottegris! :-)

Här kommer receptet för 2 port:
2 bananer
1msk ljus sirap
1msk mörk rom
ca 1tsk mald kanel
1msk smör eller margarin

ca 4 msk lätt creme fraiche
1tsk vaniljsocker
sötningsmedel eller socker efter smak

Blanda sirap, rom och kanel. Smält smöret i en stekpanna och häll i sirapsblandningen. Halvera bananerna på längden och lägg ner i stekpannan. Stek bananerna ca 5-7min på medelvärme, vänd efter halva tiden.

Lägg upp bananerna på en tallrik (ta en stekspade under när du lyfter upp bananerna, de faller lätt sönder) och klicka på creme fraichen och häll över såsen som blivit kvar från stekpannan.

MUMS!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar