Äntligen dags att skörda sin frukt och i år så fick vi många äpplen och björnbär.
Av äpplena gjorde jag äppelmos som jag använde i min egen födelsedagstårta förra söndagen.
Jag hade lite idétorka och tidsbrist, så det fick bli en enklare tårta med grädde spritsad runt kanten.
Blommorna gjorde jag för ett tag sen i flowerpaste och de gjorde sig riktigt bra på toppen.
Tårtan innehöll som sagt äppelmos och vaniljkräm, grädde och marsipan på toppen. Enligt gästerna var den mycket god, smakade inte själv, räckte med att baka den. Ska snart visa vad jag fick i födelsedagspresent, men först ska jag testa den lite i lugn och ro. ;-)
Grattis i efterskott och tårtan blev superfin
SvaraRaderaSNYGG!!!
SvaraRaderaHej! Jag har ett problem som återkommer varenda gång jag gör cupcakes, spelar ingen som helst roll vilket recept jag följer. Det blir alltid samma sak. Mina cupcakes blir höga/toppiga, spruckna och får en hård yta. Varje gång. Jag har provat allt jag lösningar jag hittat;
SvaraRadera- minskat på bakpulvret (har halverat dosen, utan resultat)
- sänkt värmen på ugnen
- haft i mer mjölk
- gräddat i mitten av ugnen
UTAN RESULTAT! Vad ska jag ta mig till? Jag hoppas verkligen att du vill ta dig tid att svara, för nu efter 10 misslyckanden under en vecka har jag ingen lust att prova längre, det känns rent värdelöst att fortsätta försöka. Skulle betyda riktigt mycket om du ville hjälpa mig lite. :)
MVH Lina
Hej Lina, tyckte att din fråga var så bra och berörde oss alla som bakar, så mitt svar ligger under nästa inlägg "cupcakes med förrymda kräftor".
SvaraRaderaTrevlig fortsatt helg!
Lisa