måndag, augusti 25, 2014

Cookie monster - min födelsedagstårta.

 
I helgen firade vi min födelsedag och då gjorde jag den här tårtan. Jag bara älskar kakmonstret och tycker att han är så söt! Hittade ett recept på en tårta fylld med kakor i The hummingbird bakery - Hem ljuva hem och såg min chans att få modellera mitt kakmonster.
Tårtan var byggd i tre delar, så gissa vem som stod i köket till 00:00 och bakade tårtbottnar. Ibland önskar jag att jag hade fler 20 cm formar... Kanske något jag kan införskaffa nu eftersom jag fick presentkort på Kakburken. :)

Dessutom ville två av bottnarna inte släppa från formen... Mycket irriterande! Nåja, till sist fick jag ordning på det hela.
 
På lördagen gjorde jag själva fyllningen. Som bestod av Mascarponeost, florsocker och smör. Mascarponeost är också en av mina favoriter när jag bakar. Älskar den krämiga och milda smaken, mycket godare än grädde. Eller vad säger ni som har provat?
Tyvärr fick jag bara smaka på tårtan i munnen och sen spotta ut den igen eftersom jag äter mjölkfritt nu för dotterns skull när jag ammar. Den var verkligen god! (Frös in det som blev kvar och tänkte att jag ska ta mig en bit när amningen är över. Hoppas den är god då också).
Istället fick jag göra en minitårta till mig. Jag gjorde en kladdkaksbotten utan kakao, med färska hallon i, med mjölkfritt magarin istället för smör. Sen klädde jag den i marsipan (eftersom jag var så sugen på marsipan) och la sojagrädde på toppen. Den blev helt ok och stillade mitt sockerbehov. ;)
Jag bakade även citronkakor med riscottaost i (som jag inte heller kunde äta) och så gjorde jag chokladbollar med mjölkfritt margarin i. Även om jag inte fick äta min kakmonstertårta så blev jag glad av att få titta på den. Brukar inte lägga ner så mycket tid på mina egna tårtor så det var kul att göra det som omväxling. :)