fredag, november 01, 2013

Dopdekoration till pojktårta

Har på sista tiden fått frågan om jag kan göra doptårtor. Då jag är gravid :) så har jag inte känt mig upplagd att stå i köket i fyra dagar och göra doptårtor med foglossning. Den sista som bad mig om en doptårta frågade om jag möjligen kunde tänka mig att endast göra dekorationerna så kunde hon köpa en vit tårta. Här är resultatet av önskan. Jag gjorde 9 blommor, men fotade endast två av dem.

Bananfudge paj, croissant, kardemummaskorpor m.m.

Här kommer en härlig blandning av gamla bakverk som jag missat att lägga upp, håll till godo.
 
I början av våren hade vi goda vänner hemma på besök och då bjöd jag på en bananfudge paj. Den var mumsig den och gick åt. 
Såg ett bakprogram och fick för mig att prova att baka croissant i påskas. Köper nog croissanter i fortsättningen. Det var sjukt svårt att få till alla lager och smöret trängde trots vila i kylen ut ur degen.


 
 
Blev inte bättre än så här, men smaken var det inte fel på, inte riktigt värt besväret dock. 
 
 En påhittad nutellakaka, en påhittad vinbärskaka och en nyttig äppelpaj hann det också bli i somras.


För någon vecka sen fick jag även den briljanta idén att jag skulle göra egna kardemummaskorpor... why?! Det tog bara en hel kväll att baka och torka dem (stod i receptet att det skulle ta 2h, det gjorde det inte, snarare 5h).
De blev som riktiga köpskorpor och det var ju kul, dessutom blev det väldigt många på en sats, så jag har skorpor för ett bra tag framöver. :)



Jordgubbscheesecake med mascarponegrädde och små söta bakverk.

I augusti bjöd jag på kalas för familjen när jag fyllde år, ville använda mig av sommarens smaker. 
 
 Var inte så sugen på att göra en vanlig tårta så jag provade att göra en cheesecake med jordgubbar och mascarponegrädde. Den blev lika fin som god, om du vill göra den själv så finns receptet i min absoluta favoritbok Söta dagar, the hummingbird bakery.
Sen gjorde jag ljusa chokladbollar, mycket godare än vanliga mörka. Sist tog jag fram Mia Öhrns bok Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk och gjorde svartvinbärsmacarons och amarettikakor. Svartvinbärsmacarons var en höjdare, har ni aldrig gjort dem så rekommenderar jag att ni gör det! En perfekt kombo av syrlighet och sötma.