tisdag, februari 26, 2013

Frukostbröd och banankaka med Nutella

I fredags bakade jag ett frukostbröd på känn och lät det jäsa i kylen över natten. I lördags bakade jag ut det innan frukost och sen var det bara att njuta av nybakt bröd till frukosten. I var det pumpakärnor, russin, solroskärnor och valnötter. Riktigt gott! Älskar nybakt bröd! :)
I söndags hade vi gäster och då bjöd jag på en banankaka med Nutella i. Kakan hade egentligen en annan bas, men jag gjorde om den lite efter vad jag hade hemma . 
Smakade en bit själv och den var riktigt god. Serverade den med vispgrädde. 

lördag, februari 09, 2013

Kokossemlor med passionsfruktgrädde

 Snart är det fettisdagen och det här får bli mitt bidrag i år. 
En kokossemla med passionsfruktsgrädde från Mia Öhrns bok Semlor. Bullen skiljer sig från den traditionella semlan genom att den innehåller kokosmjölk. I mandelmassan är det även kokosflingor och i grädden är det också kokosmjölk.  Passionsfrukt ger den syrliga och exotiska smaken som pricken över i:et.
Omdöme; mycket god med en fräsch och annorlunda smak. Om ni vill göra semlor med nytänk så är mitt tips att ni ger er iväg till närmsta bokhandel och inhandlar Mia Öhrns bok, där kan ni hitta många goda recept på både annorlunda och traditionella semlor. Hoppas att ni får en bra vecka! :)

tisdag, februari 05, 2013

Scones

I helgen bakade jag scones till frukost. Hunger och trötthet gjorde att jag läste fel i receptet och ja, här är resultatet... Smöret skulle i degen sist, inte först. De smakade dock gott och det är ju huvudsaken. :)

Hoppas att ni har en trevlig vecka! I helgen blir det nog en ny tur för bakmaskinen, får se vad jag hittar på då.