måndag, april 25, 2011

En kombinerad födelsedags- och påsktårta

Min bror fyllde år i torsdags och i lördags skulle vi fira honom samtidigt som vi firade påsken. Kan säga att det inte var det lättast i världen att göra en bra kombination, men blev nöjd med resultatet. Att göra motorcykeln var kul! Den blev tyvärr lite tung, så jag fick kapa hjulen för att få ner mitten av motorcykeln till nivå med tårtan.
Därför fick den stå i gräs istället för på asfalt, men det fungerade det med. I tårtan var det mandelmassbottnar, äppelmos och vaniljkräm. Runtom sprisade jag med mandelmassgrädde som jag färgat gul. Små oblatbilder med påskmotiv fick pryda kanten. Alla dekorationer i marsipan, även de små påskliljorna uppepå tårtan. Bror min blev väldigt glad för sin tårta liksom alla andra. Hoppas att ni också har haft en trevlig påskhelg med mycket godsaker! :-)

onsdag, april 20, 2011

Cupcakes med chokladmums

Idag gjorde jag cupcakes till sonens fröknar på förskolan som en liten påskpresent från oss. Chokladmuffins fylld med smörkräm med kolasmak.
På toppen vit choklad och spritsad med vit choklad.
Blommor av marsipan med små sockerpärlor både i blomman och runt.
Glad påsk från oss!

lördag, april 16, 2011

Prinsesstårta + påskgodis

Så här såg den ut inuti, fylld med jordgubbar, vaniljkräm och banan. En skiljeplatta i mitten och en 15 cm form över och en 20 cm form under. Smörkräm med jordgubbssmak och färgad med röd karamellfärg för enkelhetens skull.
Här kommer den färdiga tårtan och visst blev det en riktig prinsesstårta?!
Kronan är också gjord i marsipan, men den var lite svår att få på plats.





Stort grattis till en riktig prinsessa som firar sin 6-årsdag i morgon! Kram! Här är några mozartkulor som jag gjorde till mina söta vänner på jobbet häromdagen! Hoppas ni får ett skönt påsklov!

onsdag, april 13, 2011

Påskkycklingar - steg för steg

Idag bjöd jag mina kollegor på små kycklingar, nu kommer en instruktion så att du kan göra dina egna i påsk. Börja med att baka en muffins som du penslar med valfri frosting. Jag gjorde en smörkräm med smak av mandel.
Klipp en marshmallow på diagonalen och "klistra" fast i smörkrämen. Gör kokosbollar med valfri smak, jag hade mandelmassa i smeten. Rulla och tryck fast i andra ändan, gör ett hål för näbben och sen skjuts in i frysen. Ta sockerpasta med lite, lite vatten och lägg i djup skål och smält i micron ca 50 sek. Rör om tills du får en jämn smet (den får inte vara för lös). Doppa dina frysta kycklingar en och en i smeten (smeten stelnar ganska fort så det gäller att jobba på). Låt cupcaken rinna av upp och ner innan du vänder den.
Näbben gjorde jag av vit modelleringschoklad som jag färgade orange. Sen var det dags för ögon av sockerpasta. Varje kyckling fick en personlighet och mina kollegor hade svårt att sätta tänderna i dem. En del pratade till och med sina kycklingar, hihi! :-) Vilket sätt är det bästa att servera en ätbar kyckling på? Jo, i en äggkartong så klart! :-) De längst fram är blev riktigt söta! Kan ju meddela att vår 2-åring var lätt upprörd i morse när jag packade ner alla kycklingar. Så jag fick spara en till honom som han fick när vi kom hem från dagis. Den fick många pussar innan han till slut bet av huvudet på den. :-) Lycka till!

tisdag, april 12, 2011

Cupcakes med spritsade rosor

Igår frågade min man om jag kunde göra några cupcakes till hans jobb eftersom de skulle få besök idag. Klart jag kunde tänka mig att göra det. ;-)

De blev ganska basic, men likväl söta. Chokladmuffins med smörkräm med smak av vit choklad och kola.
Hoppas att de går åt. :-)
I helgen blir det tårta och i veckan fler cupcakes, så håll utkik!

torsdag, april 07, 2011

Vårblommor cupcakes

Här följer en instruktion till en mycket söt cupcakeblomma.

Blanda socker med några droppar karamellfärg. Jag valde tre färger och tog därför tre skålar att lägga bladen i. Använd minimarshmallows för att skapa dina blomblad. Dela dem på diagonalen.Doppa sedan insidan av varje del i sockret (det fastnar av sig själv). Med den tjocka sidan inåt lägger du ett band av marshmallows runt din cupcake.
Eftersom cupcaken är spacklad med smörkräm så fastnar de av sig själva.
Så här blev resultatet!
Botten av mörk choklad och smörkräm med smak av vit choklad och kola.
En söt ätbar blomma att ställa fram på dessertbordet i påsk!
Det här är mitt bidrag till

söndag, april 03, 2011

Chocolate chip cookies + ljusa kokosbollar - recept

Tidigare i veckan bakade jag Chocolate chip cookies. De blev mycket uppskattade av både svärmor och min man. Igår bakade jag och sonen ljusa kokosbollar. En gåbort present när vi skulle hem till min mamma på middag. Recept för ca 50st ljusa kokosbollar:

6 dl havregryn

2 dl socker

200 g smält smör (avsvalnat)

½ dl kokt kaffe (avsvalnat)

4 msk O´boj

Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp minst 10 min.

Låt stelna lite i kylen och gör sedan jämna bollar och rulla i kokos.
Går utmärkt att frysa och ta fram till ett senare tillfälle. Lycka till!